matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kĄTY
Ania:
pomocy,Wyznacz kat ktorego miara jest 3 razy wieksza od miary kata do niego przyległego ?
2 paź 19:52
M:
7 paź 06:03
Little Mint:
3α+α=180
o
4α=180
o
α=45
o
3*45
o
=135
o
(tyle wynosi miara tego kąta )
7 paź 12:12