logarytmy
maciejjjjj: LOGARYTMY!
log3 243 = ?
log0,10,01 = ?
11 lis 16:12
m.: Po pierwsze. Netykieta nakazuje pisanie normalnymi literami (o ile w ogóle wiesz co to jest
netykieta). Po drugie zapoznaj się z definicją logarytmu i na pewno rozwiążesz to zadanie.
Jeśli jednak nadal będziesz miał problem to dopiero napisz czego nie rozumiesz.
11 lis 16:14
ula: 3x=243
3x=35
x=5
11 lis 18:31
ula: (110)x=1100
(110)x=(110){2}
11 lis 18:37
ula: trochę źle zapisane, już poprawiam
(110)x=(110)2
x=2
11 lis 18:39