(-3)^-2= z góry dziękujem
mamki: (−3)−2=?
2 paź 19:48
mamki: (−3)−2
2 paź 19:49
2 paź 19:49
Kacper: dziękujem
2 paź 19:49
5-latek: | | 1 | |
zastosuj wzor a−n= |
| i napisz ile wyszlo |
| | an | |
2 paź 19:50
mamki: a (−3)−1/2
2 paź 19:52
mamki: =√−3 ?
2 paź 19:53
458: √−3 nie istnieje
2 paź 19:56
5-latek: Nie
Podstaw do tego wzoru a=(−3) i −n=−2
| | 1 | |
czyli (−3)−2= |
| = policz |
| | (−3)2 | |
Przeciez jesli −n=−2 to n=2
2 paź 19:56
mamki: −3−1/2=1−31/2
2 paź 20:03
5-latek:
| | 1 | |
Skad sie wzielo − |
| ? poza tym (−3) a nie −3 |
| | 2 | |
Nie potrafisz podstawic do wzoru ? Przeciez juz CI napisalem masz tylko napisac ile to jest
2 paź 20:07
mamki: już wszystko rozumiem dziękuję
3 paź 16:17