matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie ;)
peppa :
Witam . czy ktoś moglby pomoc w rozwiazaniu ? 1) x
3
+ x + 2 = 0 2) x
3
+ 3x − 4 = 0
2 paź 17:51
Kacper:
1) x
3
+x+2=0 x
3
−x+2x+2=0 x(x
2
−1)+2(x+1)=0 x(x−1)(x+1)+2(x+1)=0 (x+1)(x
2
−x+2)=0 dokończ
2 paź 18:00
peppa :
dziękuje
2 paź 18:03