matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
dżordżyk:
oblicz: log 5* log 20 + (log 2)
2
=
2 paź 12:55
Tadeusz:
=1
2 paź 13:37
Tadeusz:
log5(log5+log4)+log
2
2=log
2
5+2log5*log2+log
2
2=(log5+log2)
2
=(log10)
2
=1
2 paź 14:30
dżordżyk:
dzięki
2 paź 14:51