matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytmy
dżordżyk:
Oblicz: log
3
7 * log
5
3 * log
7
5−1= I wiem że te logarytmy równają się 1 więc będzie 1−1=0 ale nie wiem jak to rozpisać/udowodnić
ma ktoś pomysł jkaiś dizęki
2 paź 12:22
J:
log
3
7
log
3
5
.. =
*
= 1 − 1 =0
log
3
5
log
3
7
2 paź 12:27