Proszę o dokładne rozpisanie regułą mnożenia i dodawania.
golum: le jest różnych liczb trzycyfrowych, ktorych suma cyfr wynosi :
a) 3
b) 4
c) 23
d) 7
1 paź 22:58
Mila:
a)
111 − 1jedna liczba
120 − 2 liczby
210 − 2 liczby
300 − 1 liczba
b) zapisz 4 w posaci 3 składników , pierwszy różny od zera i licz.
będzie 10 liczb
c)
d)
7=1+1+5 − 3 liczby
7=1+2+4 − 6 liczb
7=1+3+3 − 3 liczby
7=1+6+0 − 2 liczby
7=2+3+2 − 3 liczby
7=3+4+0 − 2 liczby
7=7+0+0 1 liczba
7=5+2+0 2 liczby
7=6+1+0 2 liczby
7=
28 liczb
2 paź 00:00
Weronika:
18 wrz 14:28