logarytm
yeti100: oblicz 8log4 3√9
1 paź 20:40
Tadeusz:
(2*4)log43√9=itd
1 paź 20:43
Tadeusz:
albo
23log43√9=2log49=...
1 paź 20:46
yeti100: z tego pierwszego jak to dalej rozpisać?
1 paź 20:47
1 paź 20:53
Tadeusz:
... ciekawe co na to
Eta −
1 paź 20:54
yeti100: 4log43√9 * 2(1/2)log23√9
1 paź 20:56
1 paź 20:57
Eta:
1 paź 20:58
Kacper:
1 paź 20:58
Tadeusz:
tak ...tylko można ładniej−
1 paź 21:03
Eta:
| | 2/3 | | 1 | |
log4(3√9)= log22( 32/3)= |
| log23= |
| log23 |
| | 2 | | 3 | |
8= 2
3
....... = (2
3)
1/3(log23)=2
log23= 3
1 paź 21:03
Tadeusz:
91/3+1/6=91/2=...
1 paź 21:04