matematykaszkolna.pl
Pomoc Adrian : Co polecalibyście gimnazjaliście: technikum czy liceum o prof mat−fiz? Dodam, że po maturze chciałbym iść na studia, wiec zależy mi na jak najlepszym przygotowaniu do matury.
1 paź 20:00
Tadeusz: ... a jakie studia?
1 paź 20:03
Adrian : Myślałem nad konstrukcją, projektowaniem, ew AiR
1 paź 20:06
Tadeusz: coś za coś −emotka 1. Liceum na pewno daje teoretycznie wyższy poziom matematyki i polskiego więc wyższe oceny na maturze i szanse dostania się 2. Pamiętam natomiast jakie problemy już na studiach mieli ci po LO z rysunkiem technicznym (ale i geometrią wykreślną i mechaniką techniczną)
1 paź 20:13
Adrian : Rozumiem. Gdybyś Ty miał wybierać, jaką decyzję byś podjął? W technikum troszkę przeraża mnie wizja równoległych przygotowań do egz zawodowego i matury...
1 paź 20:18
Tadeusz: 1. Nikt za Ciebie nie wybierze ! 2. Ja wybierałem (50 lat temu −emotka Technikum. Ale nie miałem problemów z matematyką −emotka Uczył mnie jej Pan Jerzy SłowikowskiPrzeGOŚĆemotka 3. Ty musisz ocenić sam ... czy nie podążysz za średniakami z matematyką −emotka Tyle, że Liceum też nie jest antidotum na lenia −emotka
1 paź 20:28
: Dziękuję za pomoc emotka
1 paź 20:31
Saizou : Ja bym zrobił tak (ale to moja tylko opinia więc nią się nie kieruj, wybierz co uważasz za słuszne) poszedłbym do LO na mat−fiz i dodatkowe zajęcia z rysunku
1 paź 20:35
Tadeusz: i to jest chyba to −emotka Piszesz o kierunku ogólnikowo ... ale jeśli to Architektura to i tak musisz szukać pomocy w zakresie "perspektywek" i szkicowania. Jeśli jakaś mechanika ... to rysunek "ogarniesz" −emotka
1 paź 20:41
: emotka Mam jeszcze jedną prośbę, żeby nie zaśmiecać forum. Podrzucilibyscie jakieś zadania geometryczne na poziomie kuratoryjnego konkursu matematycznego? Przygotowuje się do niego i mam wrażenie że geometrię mało przecwiczylem emotka dodam, że zadania z poprzednich lat i kilka z tego forum rozwiazalem juz emotka
1 paź 20:44
adrian: emotka
2 paź 16:43