zadanie
undefined: | | 2x−9 | |
2/div> |
| * 3√ (0.25) 3x−1 2x−2 = 1 |
| | 3x−7 | |
1 paź 19:36
undefined: niechcący...(laptop)
1 paź 19:36
undefined: @Jakum mógłbyś zrobić coś, żeby strona przechowywała ostatnio wpisany i nie wysłany tekst?
1 paź 19:38
undefined:
| | 2x−9 | | 3x−1 | |
2( |
| ) * 3√(0.25)( |
| ) = 1 |
| | 3x−7 | | 2x−2 | |
To są potęgi
1 paź 19:44
undefined: Wiem, że nikomu się nie chce przepisywać tutaj tego przykładu, ale moglibyście przynajmniej
podpowiedzieć jak za to się zabrać? Dzięki
1 paź 19:46
Godzio:
| | 1 | |
3√0.25 = 3√1/4 =( |
| )1/3 = 2−2/3 |
| | 4 | |
2
(2x − 9)/(3x − 7) * 2
−(6x − 2)/(6x − 6) = 1
2
(2x − 9)/(3x − 7) − (6x − 2)/(6x − 6) = 1
| 2x − 9 | | 6x − 2 | |
| − |
| = 0 |
| 3x − 7 | | 6x − 6 | |
(2x − 9)(6x − 6) − (6x − 2)(3x − 7) = 0
Dalej sobie poradzisz? (pamiętaj o dziedzinie)
1 paź 19:54
undefined: Tak, dziękuję.
1 paź 19:59
1 paź 20:20