matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zastosowanie pochodnej funkcji do badania własności funkcji
Michał:
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=x+2/3−x x≠3 x=−2 f(0)=2/3 asymptota osi y=−1 lim x−>
∞
=−1, x−>−
∞
=−1 f'(x)=5/(3−x)
2
i utknąłem w tym momencie, a może coś źle zrobiłem? Pomocy
1 paź 19:18
Michał:
pomocy ?
Potrzebuję jak najszybciej
1 paź 21:21