pytanko
mryellow: Gdy mam ulamki i przygotowany wspolny mianownik to w takim przypadku:
| | 2−(x+1) | | 2−x+1 | |
to jest: |
| czy |
| ? |
| | 1 | | 1 | |
1 paź 15:59
5-latek: ten 1 zapis
1 paź 16:02
PW: Nie wiem, ale dla mnie ten przykład jest idiotyczny − zastanawiamy się nad ułamkami z
mianownikiem 1?
1 paź 16:08
mryellow: bez znaczenia, chodzilo mi o zapis licznikow po wykonaniu dzialania
1 paź 16:10
5-latek: Dzien dobry
PW 
Ja juz nie chcialem pisac tego
1 paź 16:10
Dziadek Mróz:
| 2 | | x + 1 | | 10 | | x + 1 | | 10 − (x + 1) | | 9 − x | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| = |
| |
| 3 | | 5 | | 15 | | 15 | | 15 | | 15 | |
1 paź 16:41