Narysuj wykres funkcji f(x) = -x^2 - 6x - 5, oraz oblicz wierzchołek.
Alysanne: Narysuj wykres funkcji f(x) = −x2 − 6x − 5, oraz oblicz wierzchołek.
p = 6/−2 = −3, Δ = 36 − 4 * −1 * −5 = 16, q = −16/−4 = 4
W(−3,−4)
1 paź 13:42
5-latek: Zeby narysowac wykres funkcji kwadratowej to nalezy wyznaczyc jej miejsca zerowe (o ile
stnieja ) i wyznaczyc wspolrzedne wierzcholka
Wiec wyznacz jeszce miejsca zerowe
1 paź 13:58
Tadeusz:
... a dodatkowo widać punkt przecięcia z osią 0y −
1 paź 14:00
Janek191:
1 paź 14:46