matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz, trygonometria
adam:
Jeżeli α jest kątem ostrym oraz tg α = 2, to ile będzie wynosić wartość wyrażenia:
cosα + sinα
cosα
1 paź 10:30
J:
sinα
..... = 1 +
= 1 + tgα = 1 + 2 = 3
cosα
1 paź 10:31