matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
pomocy:
oblicz log
2
(2x+9) + log
2
(x−2) = log
2
(x+13) i wyznacz Df
30 wrz 17:50
J:
Dziedzina: 2x+9 > 0 i x − 2 > 0 i x + 13 > 0 .... ⇔ log
2
[(2x+9)(x−2)] = log
2
(x+13) ⇔ (2x+9)(x−2) = x + 13 ... i rozwiązuj..
30 wrz 17:53