silnia
Sandra: Co zrobić z przykładem:
Pomożcie
30 wrz 17:09
5-latek: 108!= 108*107*106!
30 wrz 17:11
J: ...oraz 109! = 106!*107*108*109 ..
30 wrz 17:12
Sandra: Możesz podać ostateczny wynik abym sprawdziła, czy dobrze rozumiem
30 wrz 17:14
5-latek: A moze napiszsez tu swoj wynik to ktos sprawdzi czy dobrze rozumujesz
30 wrz 17:17
Sandra: ok:
| 109!−106! | | 106!(109*108*107−1) | | 1259603 | |
| = |
| = |
| |
| 108! | | 106!(108*107) | | 11556 | |
30 wrz 17:22
J:
30 wrz 17:24
5-latek: Albo mozna tez tak
| 109!−106! | | 109! | | 106! | | 1 | |
| = |
| − |
| = 109− |
| = policz |
| 108! | | 108! | | 108! | | 107*108 | |
30 wrz 17:48