zadania
marian z zakopanego:
zad 1 w gadańsku kilogram truskawek kosztuje 4zł a w płocku 2,50zł cena truskawek w
gdańsku jest wyższa od ceny truskawek w płocku (chodzi o procenty ) (A=37,5% B=62,5% C=60%
D=40%)
zad 2 w zbiorze A={−12,(11); −√0,49; −23,14; 0; 3√8; √10; √2014 znajdują
się liczby wymierne ile jest tych liczb
zad 3 poparcie dla partii X w marcu 2008 wynosiło 24% zaś we wrześniu 2008 było równe 30%
partia X odnotowała wzrost poparcia o (A=6% B=20% C=6 punktów procentowych D=25 punktów
procentowych)
zad 4 najprostszą postacią wyrażenia √5−2√6*√5+2√6 jest
zad 5 liczba log72−log798 wynosi (A=7 B=−2 C=1 D=−1)
11 lis 14:36