matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
arli28:
Pole trójkąta równoramiennego wpisanego w okrąg o promieniu 2 jest równe 3
√
3
cm2. Obicz wysokość trójkąta
29 wrz 22:22
J:
h = x + r i układ równań o niewiadomych: a oraz x:
1
P =
a(x+r)
2
a
x
2
+ (
)
2
= r
2
2
30 wrz 06:49
arli28:
dzk.
30 wrz 08:37