procent
kasia: liczbą o 150% większą od 20 jest?
29 wrz 20:24
KAT: 20x150%=30
29 wrz 20:26
kasia: a ja mam odpowiedź 50
29 wrz 20:26
KAT: zgadza sie , 20+30=50
29 wrz 20:27
kasia: dzięki już teraz wiem
29 wrz 20:27
KAT: 20 − 100%
x − 150%
100x=3000/100
x=30
20+30=50
29 wrz 20:28
ev:
L= 250%*20 = 2,5*20= 50
29 wrz 20:32
KAT: oba sposoby sa latwe i przyjmne do liczenia
29 wrz 20:33
pigor: ..., ...

liczbą o 150% większą od 20
jest ? ... po prostu jej
250%*20= 25*2=
50 . ...
29 wrz 20:42
pigor: ... o

; przepraszam
ev nie zauważyłem w tym nawale sposobów
29 wrz 20:43
ev:
Nic nie szkodzi ...
π..
29 wrz 20:49
pigor: ... ach to Ty

; czułem to przez ...skórę i już chciałem, ale
29 wrz 20:54
daras: a kasia i tak nie kuma tych %
29 wrz 20:59
kasia: kasia zna się na % i nawet te zrozumiała
29 wrz 21:02