kochani bardzo prosze o rozwiazanie calego zadanka,bardzo mi zalezy
ewkaa: W graniastoslupie prawidlowym czworokatnym przekatna o dlugosci 16 cm tworzy z plaszczyzna
podstawy kąt o mierze 30° .oblicz objetosc i pole powierzchni calkowitej tego graniastoslupa?
29 wrz 20:13
ev:
| | 8√3 | |
H=8 dp=a√2 ⇒ a= |
| = ........... |
| | √2 | |
V= .......... P
c=.............
29 wrz 20:25
ewkaa: Jejku slicznie dziekuje, mam nadzieje ze sobie dam rade z obliczeniami
29 wrz 20:31
ev:
Na zdrowie
29 wrz 20:53
piotr: A jeszcze bym byla bardzo szczesliwa jakbym dostala i rozwiazanie
29 wrz 20:55
ev:
To już za dużo wymagasz

Podstawić jedynie do wzorów na V=... i P
c=... to żaden problem
powodzenia
29 wrz 20:57
5-latek: Ja tez bym byla szczesliwa
29 wrz 20:58
ev:
Ty też "G....cka"
29 wrz 20:59
piotr: 
moze ktos mi jednak pomoze bo probuje synowi rozwiazac ale z matematyka mialam do czynienia
20 lat temu
29 wrz 21:02
5-latek: To czemu piszsesz ze bylabys szcesliwa ?
29 wrz 21:04
piotr: Ze moge synowi pomoc a ktos mi
29 wrz 21:07