matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia wymierne. 2] co źle zrobiłam?
Monika:
2x−1
2−x
2x−1
2−x
−
=
−
=
x
2
−4x+3
x
2
−5x−6
(x−1)(x+3)
(x+1)(x−6)
29 wrz 18:45
Metis:
x
2
−4x+3= (x−1)(x−3) x
2
−5x−6= (x+1)(x−6)
29 wrz 18:59
5-latek:
co zle zrobilam? Nie wyznaczylam dziedziny
29 wrz 19:02