1 | 1 | 1 | |||
+ | + | ||||
log225 | log225 | log325 |
1 | ||
log25 = a ⇔ log52 = | ||
a |
1 | 1 | 1 | 3 | |||||
log3125 = b ⇔ log1253 = | ⇔ | log53 = | ⇔ log53 = | |||||
b | 3 | b | b |
1 | 1 | 1 | ||||
log2512 = | log512 = | (log54 +log53) = | (2log52 + log53) = | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 2 | 3 | 3a + 2b | ||||
( | + | ) = | |||||
2 | a | b | 2ab |
log255 | log255 | |||
log25= | czyli log252= | czyli | ||
log{25}2 | a |
2*log255 | 1 | |||
2*log252= | = | |||
a | a |
log25125 | log5125 | 3 | ||||
log3125= | = | :log253= | czyli | |||
log{25}3 | log525 | 2log253 |
3 | ||
log253= | ||
2b |
3 | 1 | 3a+2b | ||||
log2512=log253+2log252= | + | = | ||||
2b | a | 2ab |
log5 | log5 | ||
=a ⇒log2= | |||
log2 | a |
3log5 | 3log5 | ||
=b ⇒log3= | |||
log3 | b |
log12 | 2log2+log3 |
| ||||||||||||||||
log2512= | = | = | = | |||||||||||||||
log25 | 2log5 | 2log5 |
| 3a+2b | |||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||
2 | 2ab |
1 | log4 | |||
(log410)−1= | = | = log4 | ||
log410 | log10 |
log10 | ||
log410= | ||
log4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |