matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia
kasia:
Uprość wyrażenie a następnie oblicz jego wartość : a) (a−2)
2
+(a+1)
2
−a(a−1)2 dla a=−2 b) (a−b)
2
+2(a+b)(a−b)−3(a+b)
2
dla a=−
√
3
, b=
√
2
29 wrz 17:30
J:
... wzory skróconego mnożenia ... i działasz ..
29 wrz 17:31