może mi ktoś pomóc ? geometria to dla mnie porażka :(
yoemi: kąt rozwarcia stożka ma miarą 1200,a promień jego podstawy jest równy 2 dm. oblicz pole
przekroju osiowego tego stożka.
29 wrz 14:45
29 wrz 14:49
J:
| h | | √3 | |
| = tg30o = |
| ⇔ h = ... i teraz policz.. |
| r | | 3 | |
29 wrz 14:49
5-latek: A moze tez z wlasnosci trojkata prostokatnego 30,60, 90 stopni
29 wrz 14:51
dlaczegomojekontojestzblokiem: stazek moze miec rowne zadanie ale bedziesz musial/musial−/a oblicyc pole h tak mi sie wydaje
2 paź 20:12
raz dwa trzy56: r3?

jak dla mnie 30 stopni tylko ale skorzystaj chodz z linka od chlopca moze byc potrzebny

jakby coś to zgłaszam na 100
2 paź 20:15