sin,cos,tg,ctg
Hajtowy:
Zapomniane chwile, czyli trygonometria

sin
48x+cos
48x=1
sin
48x+cos
48x=sin
2x+cos
2x
Jak to ugryźć?
28 wrz 20:05
Kacper: z brzegu
28 wrz 20:06
Kacper: a4+b4=(a2+b2)2−2a2b2
28 wrz 20:07
Hajtowy: 
za pomysł
28 wrz 20:07
52: sin48x+cos48x=1
(sin28x+cos28x)2−2sin28xcos28x=1
1−2sin28xcos28x=1
2sin28xcos28x=0
sin28xcos28x=0
28 wrz 20:09
52: Kacper mnie ubiegł
28 wrz 20:09
Hajtowy: czyli sinx=0 v cosx=0 ?

28 wrz 20:16
Kacper: nie
28 wrz 20:17
Piotr 10: A po co CI to ?
28 wrz 20:18
52: sin28x(1−sin28x)=0
sin28x=0 v sin28x=1
28 wrz 20:20
Hajtowy: Kolega rzucił zadanie i widzę, że ja nic nie pamiętam z LO z trygonometrii

28 wrz 20:26
Saizou :
albo tak
sin28x•cos28x=0 /*4
4sin28x•cos28x=0
(sin(16x))2=0
sin16x=0
28 wrz 20:29