naszkicuj wykres funkcji
marysia : naszkicuj wykres funkcji f(x) = Ix=1I + Ix−3I. Następnie na podstawie wykresu
a) rozwiąż graficznie nierówność f(x) > x+3
b) wyznacz liczbę a, dla której równanie f(x)=a ma tylko dwa rozwiązania x1 , x2 spełniające
warunek x2 = −2x1
28 wrz 19:08
5-latek: Podejrzewam ze na jutro
28 wrz 19:09
Kacper: Ja też, ma szczęście, że nie do mnie na lekcje
28 wrz 19:10
5-latek:

czerwony to wykres funkcji f(x)
czarny to y=x+3
Do a) patrz teraz gdzie wykres czerwony lezy nad wykresem czarnym
28 wrz 19:20
Ala: A jak zrobić podpunkt b
12 paź 21:55
getin:
z wykresu widać że dla a=6 równanie f(x)=a ma 2 rozwiązania : −2 oraz 4 które spełniają warunek
x2=−2x1
13 paź 09:36