Rozwiąż zadanie z funkcją liniową.
derek: Dana jest funkcja liniowa f(x) = x – 5.
a) Naszkicuj wykres funkcji g, określonej wzorem g(x) = |f(x)|.
b) Rozwiąż graficznie nierówność f(x + 2) ≥ g(x).
c) Wyznacz wartość a tak, aby wykresy funkcji liniowych f i h, gdzie h(x) = (2a + 1)x + 3,
przecięły się w punkcie o odciętej 1.
d) Sprawdź, czy punkt A(0,4) należy do wykresu funkcji g.
Bardzo proszę o dokładne rozwiązanie + rysunek, bo wgl nie rozumiem jak to zrobić, więc nawet
żadne wskazówki na niewiele się nie zdadzą.
28 wrz 18:55
Kacper: wpisać do zeszytu?
28 wrz 19:01
Kacper: Lepiej żebyś dostał 1, to zaczniesz się uczyć.
28 wrz 19:02
derek: Szkoda, że nie umiesz rozwiązać tego zadania
28 wrz 19:08
Tadeusz:
nie próbuj brać starego wróbla na plewy tylko bierz się
derek do roboty−
28 wrz 19:10
Kacper: Teraz to na pewno nie rozwiąże ci go

I będę zły na wszystkich którzy to zrobią
28 wrz 19:11
Kacper: Tadek co to znaczy tak dokładnie?

Przyznaję, że nie słyszałem
28 wrz 19:12
28 wrz 19:14
Kacper: To ja ojcem nie jestem
28 wrz 19:15
Tadeusz:
... widzisz
Kacper ... [derkowi]] wydaje się, że "on taki szpakami karmiony"
i próbuje "brać Cię pod siuś" ... ale ty za stary wróbel i na takie plewy nie dasz się nabrać
−
28 wrz 19:21
Kacper: Ja stary?

nie dobrze
28 wrz 19:41