Wykonaj działanie i przedstaw w jak najprostszej postaci :
Monika: WYRAŻENIA WYMIERNE. Wykonaj działanie i przedstaw w jak najprostszej postaci :
| x+2 | | x+1 | |
| + |
| = ... |
| x2−x−6 | | x2+7x+10 | |
| 2x−1 | | 2−x | |
| − |
| = ... |
| x2−4x+3 | | x2−5x−6 | |
| 5x+1 | | 4x2−3 | |
| − |
| = ... |
| 2x−1 | | 2x2+7x+10 | |
nie będę pisać swoich obliczeń bo i tak wiem że są złe... proszę pomoc
Kacper: Niby skąd wiesz, że złe?
Jak masz taką wiedzę, to wiesz jak to powinno wyglądać, zatem w czym problem?
gotowcom