matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wstaw w miejsce x brakującą liczbe pomocy na jutro !
ela:
2
√
x
=
√
45
3
√
x
=0,3
√
175
4
pierwiastek z
= x razy
√
12
3
√
2,4
=x razy
√
15
28 wrz 17:56
john2:
2
√
4
Podpowiedź: zamień
na
3
√
9
28 wrz 18:37
Janek191:
2
2
2
√
45
=
*
√
9*5
=
*3
√
5
= 2
√
5
=
√
4*5
=
√
20
3
3
3
x = 20
28 wrz 18:39