Mógłby ktoś zerknąć proszę czy dobrze liczę ?
Oliwka: Mógłby ktoś zerknąć czy dobrze liczę proszę ?
| | x2 | | x2 | | x | |
lim x→+∞ |
| = lim x→∞ |
| = |
| = +∞ |
| | x + 1 | | x ( 1 + 1x ) | | 1 | |
28 wrz 17:40
jakubs: Dobrze
28 wrz 17:44
Oliwka: Dzięki
28 wrz 17:44
Kacper: Nie do końca
28 wrz 17:56
Oliwka: Co jest nie tak ? ;c
28 wrz 17:57
Kacper: | x | |
| − to jest nie tak  |
| 1 | |
28 wrz 17:59
Oliwka: | | x | |
Myślałam że jeżeli mam |
| = x, a skoro x zbiega do +∞ to wynik będzie +∞ |
| | 1 | |
28 wrz 18:03
Janek191:
| | x2 | | x | |
lim x → ∞ |
| = lim x → ∞ |
| = ∞ |
| | x + 1 | | 1 +1x | |
28 wrz 18:06
Kacper: Wynik był ok, tylko zapis nie do końca
28 wrz 18:08