matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że 1/x + 1/y = 1/z, jeśli: (rysunek)
fifi:
Wykaż, że: 1/x + 1/y = 1/z, jeśli: Dziękuję za pomoc!
28 wrz 16:54
Kacper:
równanie soczewki?
28 wrz 16:55
fifi:
Mógłbyś mi je rozwiązać wraz z notatką? Bo kompletnie nie wiem, jak się za to zabrać.
28 wrz 16:58
5-latek:
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fzadane.pl%2Fzadanie%2F4032104&ei=1iMoVKGVFpDmaKHggtAH&usg=AFQjCNE-uV6qwGg7qpEOatIo2jfKKoiRJw
28 wrz 17:08
Mila:
x*y
z=
zobacz średnie w trapezach
x+y
http://mimuw.edu.pl/delta/artykuly/delta1005/jaszunska.pdf
28 wrz 17:08