ciągi
RM: Suma n początkowych wyrazów ciągu geo ilorazie , jest razy większa od sumy kolejnych wyrazów
tego ciągu. Oblicz pierwszy wyraz skoro an =640
Nie wiem od czego ruszyć.
28 wrz 16:43
Kacper: popraw treść
28 wrz 16:43
RM: Iloraz − 0,5
a2n = 640
Wybaczcie, nie zauwazylem num locka wylączonego.
28 wrz 16:47
RM: Up.
28 wrz 18:14
Janek191:
Napisz jeszcze raz porządnie, bo nadal brakuje danych.
28 wrz 18:17
RM: Suma n początkowych wyrazów ciągu geo o ilorazie 0,5, jest 16 razy większa od sumy kolejnych n
wyrazów tego ciągu. Oblicz pierwszy wyraz skoro a2n = 640.
28 wrz 18:50