Naszkicuj wykres funkcji liniowej.
circus2: Dana jest funkcja liniowa f(x) = x – 5.
a) Naszkicuj wykres funkcji g, określonej wzorem g(x) = |f(x)|.
b) Rozwiąż graficznie nierówność f(x + 2) ≥ g(x).
c) Wyznacz wartość a tak, aby wykresy funkcji liniowych f i h, gdzie h(x) = (2a + 1)x + 3,
przecięły się w punkcie o odciętej 1.
d) Sprawdź, czy punkt A(0,4) należy do wykresu funkcji g.
28 wrz 16:24
Kacper:
a) f(x)=|x−5|
b)
f(x+2)=x+2−5=x−3
c)
układ równań
odcięta − współrzędna x czy y?
d)
postaw x=0,y=4 do wzoru, który masz u góry
28 wrz 16:31