muszę wiedzieć
niedlugo student: Pytanie do studentów informatyki i pochodnych.
Dokonują wyboru uczelni/kierunku kierujemy się wieloma rzeczami.. Jestem trochę śpiący nie będę
się rozpisywał...

Ostatnio byłem na kółku z informatyki i napotkałem tam strasznych ludzi.
Jeden odwrócił monitor w swoją stronę żeby nikt nie widział co robi, od pozostałych nawet nie
da się dowiedzieć co robili ostatnio.. zachowują się tak jakby ludzi nie widzieli. Tylko z
jedną osobą można było normalnie porozmawiać.
Moje pytanie brzmi czy jeśli pójdę na informatykę to spotkam tam więcej takich ludzi? Dzięki za
odpowiedź. Powiedzie na prawdę jak jest.
27 wrz 23:01
Kejt: no cóż.. nie będę owijać w bawełnę.. tacy ludzie się zdarzają.. ja mam w grupie takich co nawet
na przerwach stoją z laptopami/tabletami (4 os. na ok. 28) ale na szczęście da się nawet z
nimi normalnie porozmawiać i jak ma się z czymś poważniejszy problem to najczęściej
pomogą/wytłumaczą. W sumie mam ok. 4 osób na roku (200 os.) z którymi normalnie nie pogadasz i
wyśmieją Cię jak powiesz, że czegoś nie wiesz. Ale przyzwyczaj się, że jest sporo
specyficznych ludzi, którzy większość swojego czasu spędzają przed komputerem(programują) i o
innych rzeczach ciężko z nimi porozmawiać

(jestem studentką 2. roku informatyki na PG)
27 wrz 23:14
Metis: Studiować nie studiuje, ale każdy dba o swoją ****.
Zobaczysz jak będzie patrzyła nie Ciebie grupa gdy uda Ci się zrobić coś czego im się nie
udało... np. zaliczyć jako jedyny przedmiot...
27 wrz 23:23
Kejt: Poważnie? to w takim razie u mnie jest dokładnie odwrotnie... wszyscy wszystkim pomagają...
27 wrz 23:35
Metis: Zależy od ludzi, grupy @Kejt. Nie studiuję, ale wiem jak to wygląda po relacjach
znajomych, brata.
28 wrz 17:23