27 wrz 22:56
27 wrz 23:18
Piotr 10:
27 wrz 23:19
Mila:
Skorzystaj z tego , że:
27 wrz 23:20
Lukas:
ale jeśli x→π a sin5π=0 i tak samo sin7π=0 ? jeżeli dobrze myślę
| |
| nadal nic nie dało bo jeśli teraz ułamki dadzą |
| |
1 to w liczniku 1*0 i w mianowinku to samo
27 wrz 23:24
Eta:
Można też z Hospitala
| | 5cos(5x) | | 5 | |
...= x→ π to |
| = |
| |
| | 7cos(7x) | | 7 | |
27 wrz 23:25
Eta:
x→π ⇒ x−π→0 podstaw za x−π= t t→0
27 wrz 23:27
Lukas:
bez Hospitala to musi być zrobione
27 wrz 23:29
Eta:
No to post 23:27
27 wrz 23:31
Mila:
Przekształcasz tak:
27 wrz 23:31
Lukas:
o dziękuję
27 wrz 23:37
Mila:

Dobranoc, za chwilę nas
Jakub wyłączy.
27 wrz 23:46