wartości funkcji
schuyler14788: Która z podanych liczb należy do zbioru wartości funkcji f określonej wzorem f(x) = 3x +4.
5
4
3
2.
mam każdą z tych liczb podstawiać za x i wtedy mi wyjdzie wynik czy jak mam się za to zabrać?
27 wrz 22:42
5-latek: Potrafisz narysowac wykres funkcji y=3x+4?
Jesli tak to narysuj . Wtedy zobaczysz jaki jest zbior wartosci tej funkcji
27 wrz 22:45
schuyler14788: nie potrafię tego narysować
27 wrz 22:50
Mila:
x− argument, y=f(x) − wartość funkcji
Masz podstawić za f(x)
3x+4=5
3x=1 tak
b) 3x+4=4, 3x=0 brak rozwiązań, bo 3x>0
27 wrz 22:53
5-latek: https://matematykaszkolna.pl/strona/2350.html to najpierw zapoznaj sie z tymi zadaniami
To nie chodzi o to ze ja Ci tu narysuje ten wykres w programie skoro Ty nie bedziesz wiedziec o
co chodzi .
Dlatego najpierw zapoznaj sie z tymi zadankami i wtedy napewno narysujesz OK?
27 wrz 22:56
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
27 wrz 22:57
Mila:
Witam ciepło.
27 wrz 23:01
schuyler14788: dzięki za link, teraz już wszystko jasne
27 wrz 23:21