matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
Moniks:
lustruj zbiór wszystkich punktów płaszczyzny, których współrzędne spełniają równanie 1) (x+y)
2
−4=0 2) 9x
2
= (y+1)
2
27 wrz 20:59
5-latek:
1) (x+y+2)(x+y−2)=0 to x+y+2=0 lub x+y−2=0 to y=−2−x lub y= −x+2
27 wrz 21:21