Równania prostych - proste prostopadłe i równoległe.
syllabi: Sprawdź, czy prosta 2x−4y+1=0 jest równoległa do prostej x−2y−1=0. Oblicz odległość między
prostymi.
Sprawdziłam, są równoległe.
y=1/2x +1/4
y=1/2x − 1/2
Nie wiem jak policzyć odległość. Proszę o pomoc.
11 lis 13:35
....: oblicz jaki jest wspolczynnik prostej prostopadlej do tych prostych wyznacz potem dalej
rownanie prostej warunkujac zeby ona przechodzila przez jakis punkt na jednej z tamtych
funkcji no a potem to juz tylko wez sobie wyznacz z druga prosta puntk wspolny i oblicz
odleglosc dwoch punktow wspolnych
11 lis 14:09
....: mysle ze zrobisz ale jak nie bedziesz wiedziala to napisz
11 lis 14:10