matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Kuba:
Wykaż że:
2log
3
2+log
3
7+1
4
=log
81
84 Doszedłem do tego momentu:
2log
3
28+1
4
=log
81
84
27 wrz 18:03
john2:
Na przyszłość, proszę, pisz ułamki z dużym U. Podpowiedzi: 2log
3
2 = log
3
4 1 = log
3
3 4 = log
3
...
27 wrz 18:19