matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania.
alex:
a.2/3 = 3a−4 / a+2 b. 1 1/3b−4 / b+2,4 = 3 / 0,75 c. h + 4 / 2h = h + 0,25 / 2h − 3
27 wrz 15:32
xyz:
zapisz to poprawnie
27 wrz 15:33
alex:
3a − 4
a.
2
3
=
a + 2
1
1
3b
− 4
b.
=
3
0,75
b + 2,4
h + 4
h + 0,25
c.
=
2h
2h − 3
27 wrz 15:52