matematykaszkolna.pl
Studia Przyszła studentka :D : cześć zdaję w przyszłym roku rozszerzoną maturę z chemii i biologii. Chciałabym zapytać czy może ktoś tu się orientuje czy wysoko zdana matura podstawowa z matematyki daję mi szansę na dostanie się na AGH na kierunki, w których jednak dominuje chemia, ale ta matematyka też jest potrzebna
27 wrz 11:51
pls: Najlepiej zdawac rozszerzenie
27 wrz 11:54
Przyszła studentka :D : na matematyce podstawowej mam piątki, ale czy jest szansa, że sama ogarnę materiał rozszerzony ?emotka nawet jeśli korepetycje to jakieś 2 godziny w tygodniu
27 wrz 11:56
pls: z tego co slyszalem nawet rozszerzenie na 30% oplaca sie lepiej niz 80% z podstawy ale nie jestem pewien czy tylko na matematycznych kierunkach czy nie
27 wrz 11:57
Przyszła studentka :D : dzięki emotka a czy orientujesz się czy da się samemu przerobić materiał z rozszerzenia ?
27 wrz 12:01
pls: dac sie da wszystko, zalezy jak szybko opanowujesz material, czy masz chęci, etc. ja jestem w 3 lo na rozszerzeniu i czasem jest ciezko ale na to 30% spokojnie daje sie rade
27 wrz 12:02
Ajtek: Da się Ale to zależy już tylko od Ciebie.
27 wrz 12:02
Przyszła studentka :D : chęci mam, ale trochę się boję a jaką metodę polecacie ? podręcznik mam ten sam do podstaw i rozszerzenia, ale nie ma w nim dobrze tłumaczonego sposobu rozwiązywania zadań z rozszerzenia, zakładając, że pójdę na lekcje 2 godziny w tygodniu i będę sama robić zadania, jest szansa, że się uda chociaż nie jestem takim typowym ścisłowcem ? Polecisz jakieś zbiorki ?
27 wrz 12:13
pls: Teraz wyszly fajne zbiory 'teraz matura 2015' jest vademecum i zbiory zadan
27 wrz 12:18
Przyszła studentka :D : musze pomyśleć czy dam radę trzymaj kciuki emotka
Piotr: 100% podstawa = 50% rozszerzenie Tak to wygląda, np. na PW
pls: trzymam, trzymam, a ty trzymaj za mnie emotka
27 wrz 12:20
asdf: Droga przyszla studentko, jesli tak bardzo Ci zalezy na zdaniu matury z czegokolwiek to najlepiej jest robic to na wlasny rachunek, samemu szukac i robic COKOLWIEK, bo matematyka to nie wykucie na blache schematow, tylko masz myslec. Tymi "piatkami" to bym sie tak nie jaral − masz umiec, a nie dostawac dobre oceny. Druga sprawa − studia: jesli boisz sie samemu szukac sobie rozwiazan lub zadan to juz teraz Ci mowie: "student jest samoukiem albo nieukiem". Korepetycje? a na co to komu? samemu problem?
27 wrz 12:21
asdf: Pozdrawiam, student 3 roku
27 wrz 12:23
Przyszła studentka :D : dziękuję za zimny prysznic biorę się w garść z matmą, coś czuję, że będę stałą proszącą tu pomoc w zadankach emotka
27 wrz 12:23
asdf: to forum jest na pewno lepsze od korepetycji: za darmo, rozwiazania od kilku osob − na rozne sposoby, mile osoby (procz tych z gimbazialistow co spamuja). po 2) INTERNET lub duzo bardziej rozwiniety portal: http://math.stackexchange.com/
27 wrz 12:29
pls: korepetytorzy głównie idą wg wyuczonych schematow, tak jak na lekcji, mają odpowiedz podają i lecą byle szybciej, byle kasa wpadla
27 wrz 12:30
Piotr: Ale korepetytor to dobra sprawa, jeśli ktoś nie wie od czego zacząć przygotowanie. Taka osoba może Cię poprowadzić
27 wrz 12:33
Przyszła studentka :D : mam w planach kserować notatki od ludzi z matmy rozszerzonej a ze zbiorków i arkuszy maturalnych uczyć się robić zadanka dziękuję za Wasze bardzo przydatne opinie, macie rację emotka
27 wrz 12:34
pls: jesli trafisz na dobrego i owszem, a wielu robi błąd i udaje sie do jakis studentow, ktorzy sami niewiele wiecej potrafią i potem są efekty
27 wrz 12:34
asdf: tak, zapomniales/as napisac jeszcze ze sa idiotami, tak na prawde nic nie potrafia − bo co to takiego..wykuc na blache i pozniej to komus przekazac...a i jeszcze jak tacy bardziej doswiadczeni karza sie dostosowac do ich dostepnego czasu to juz calkiem, bo przeciez "place to wymagam". NIKT CI NIE KARZE KORZYSTAC Z ICH KILKULETNIEGO DOŚWIADCZENIA
27 wrz 12:35
Przyszła studentka :D : :(
27 wrz 12:36