rozwiąż równanie.
eeemakarena: Możecie mi zacząć to zadanie? Równania logarytmiczne.
log2(x+2) − 4 = log 1
4 − log2 xlogx3 = 1
−4log2(4x2−24)+20log(4x2−24)−24=0
27 wrz 11:46
===:
[log(x+2)−2][log(x+2)]=0
27 wrz 11:48
Janek191:
BŁĄD
27 wrz 11:50
Janek191:
Napisz porządnie II równanie .
27 wrz 11:50
eeemakarena: II.
licznik: 4 − log2 x
mianownik: logx3 = 1
27 wrz 11:55
===:
oczywiście:
[log(x+2)−2][log(x+2)+2]=0
27 wrz 11:58
eeemakarena: Pierwsze wyliczyłam, a w drugim jeżeli zamienię na
(2−logx)2= 3log x to jest dobrze?
27 wrz 12:11
eeemakarena: dobra, II też mam, dziękuję za pomoc w I
27 wrz 12:24