matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
marian z zakopanego:
rozwiązaniem równania
5x+4
2x−1
=3 jest a) 1 b)
1
2
c) 7 d) −
4
5
11 lis 12:55
Godzio:
1
5x+4=6x−3 x≠
2
−x=−7 x=7 C
11 lis 13:02
marian z zakopanego:
dzieki godzio
11 lis 13:09