matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wylicz a
jmd:
a
−
1
/
2
= 2, wylicz a
26 wrz 04:28
Kacper:
1
a=
4
26 wrz 07:06
Janek191:
a
− 0,5
= 2 Podnosimy obustronnie do potęgi ( − 2) [ a
−0,5
]
−2
= 2
−2
1
a
−0,5*(−2)
=
2
2
1
a
1
=
4
1
a =
4
=========
26 wrz 07:12