LOG
Blue: Wiedząc, że log
32=a i log
311=b wyznacz log
3312.
Doszłam do czegoś takiego:
log
312= log
32 + log
36 = a+ log
36
log
333= log
311+log
33 = b+1
25 wrz 21:52
Kejt:
a może tak?
log312 = log3(2*2*3) = 2log32 + log33 = 2a + 1
25 wrz 21:55
Blue: dobra, już czaje log
36 można jeszcze rozłożyć na log
32+log
33
25 wrz 21:56
Eta:
log312= log3(4*3)= 2log32+1= .........
25 wrz 21:56
Blue: Kejt wyprzedziłeś mnie^^
25 wrz 21:56
Kejt: wyprzedziłaś*
25 wrz 21:57
5-latek: a moze sprobuj zapisac log312 jako log3(3*4)= log33+log34= 1+log322= 1+2log32=1+2a
25 wrz 21:59
Blue: Kejt, przepraszam

Nie wiedziałam, że jesteś dziewczyną/kobietą ; )
25 wrz 22:38