matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
Hondziarz:
Wykaż, że funkcja f nie jest ciągła w punkcie x
0
|x−8|
f(x)=
jeśli x≠8
x−8
f(x)=1 jeśli x=8 x
0
=8
25 wrz 17:53
Trivial:
f(8
−
) = −1 ≠ 1 = f(8).
25 wrz 17:56
Hondziarz:
Dzięki. Nie wiedziałem, co zrobić z tym modułem
25 wrz 17:59