Podobienstwo wielokątów pilnie!
Miśka : W trapezie ABCD mamy dane gł.boków AB=12 ,BC=9, CD=3, AD =6 POprowadzono odcinek EF równoległy
do podstaw który łączy ramiona trapezu. Trapez ABCD został podzielony na dwa trapezy ABEF i
EFCD które są do siebie podobne
a)oblicz sklę podobienstwa trapezu EFCD do trapezu ABEF
b)Oblicz obd trapezu EFCD
25 wrz 16:38
Miśka : Pomocy!
25 wrz 16:58
Krystek:

I wyliczskalę podobieństwa
25 wrz 17:02
Miśka : Tak to też wiem ale jak mam wyliczyc to podobienstwo?
25 wrz 17:04
Krystek: Jak wyliczysz EF
25 wrz 17:07