Zadanie z kombinatoryki
PatrykTryk: Witajcie bracia i siostry, potrzeba mi fachowa pomoc

Trzech lokatorów wsiadło na parterze do windy ośmiopiętrowego budynku. Na ile sposobów wszyscy
pasażerowie opuszczą windę na dwóch różnych piętrach?
Ja osobiście sprawdziłem na ile sposobów mogę wybrać 2 piętra z 8 to jest 28.
Następnie ustaliłem że każdy z lokatorów ma do wyboru 2 piętra czyli 2*2*2 = 8.
Od tego odjąłem 2 sytuacje gdyby wszyscy wysiedli na tym samym piętrze czyli 8−2 =6
Następnie 28*6 = 168
I tera pytanie do was czy to jest dobrze moi mili?
24 wrz 21:57
Eta:
Nawet bardzo dobrze .......... w nagrodę

24 wrz 22:24
Eta:
Patryk czy Ty w seminarium duchownym jesteś?
24 wrz 22:26
5-latek: Dobry wieczor
Wta 
Pozdrawiam
Pewnie nie jest w seminaruim bo nie napisal
Drodzy bracia i siostry
24 wrz 22:34
Eta:
Witaj "małolatku"
24 wrz 22:36
PatrykTryk: Dziękuję za Jabłko acz nie ukrywam że wolę banany

Niee nie jestem, do tego to mi daleko haha
24 wrz 22:47
Eta:
Proszę ........
<banany>
24 wrz 22:51