matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że...
wiolik:
Korzystając z podanych niżej informacji, wykaż, że odcinek AD zawiera się w dwusiecznej kąta BAC. a) |BD|=|CD| |DG|=|DH| ∡CDG=∡BDG b) |BD|=|CD| ∡DHC=∡BGD=90
24 wrz 20:48
M:
6 paź 18:16