pomocy!!!
halohalo: podaj najmniejszy przedział(a;b), gdzie a nalezy do C, b należy do C i b=a+1, do ktorego
nalezy liczba:
1. 1/2−√2
2. 2/√3+1
3. 4/√3−√5
4. 30/2√3+3√2
24 wrz 20:46
pigor: ..., czyli szukamy w otwartym przedziale
dwóch kolejnych liczb całkowitych
(a; a+1), a∊C.
| | 1 | |
1. o to chodzi x= |
| , czy o to 12− √2  |
| | 2−√2 | |
podobnie w 2,3,4, co jest w mianownikach
24 wrz 20:58
halohalo: o to pierwsze
25 wrz 18:15
halohalo: więc jak to zrobić ?
25 wrz 18:16
halohalo: ktoś coś

25 wrz 18:19
5-latek: | 1 | | √2+2 | | √2 | |
| = |
| = 1+ |
| <2 |
| 2−√2 | | 2 | | 2 | |
czyli liczba ta nalezy do przedzialu (1,2)
25 wrz 20:59